Diós guba

etelfotok_552.jpg

Hozzávalók (2 személyre)

  • 3 db kifli
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg dió darálva
  • 1 ek porcukor

 

A kifliket ujjnyi vastagra vágtam és amíg a sütő melegedett, beraktam szikkadni.

A tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját összemelegítettem forralás nélkül.

A karikákat egy kivajazott tűzálló tálba fektettem, miután belemártogattam őket egyesével a vaníliás folyadékba.

A darált diót és a porcukrot összekevertem, majd a kiflikre borítottam és alaposan elkevertem velük.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem annyira, hogy a teteje picit megpiruljon.