Hozzávalók a vadas gombához (2 főre)
- 40 dkg gomba felszeletelve
- 1 fej vöröshagyma karikákra vágva
- 10 dkg sárgarépa vöröshagyma karikákra vágva
- 10 dkg fehérrépa vöröshagyma karikákra vágva
- zsír
- só, szemes és darált bors, mustár, babérlevél, citromhéj, citromlé, cukor
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Hozzávalók a zsemlegombóchoz (2 főre)
- 1 db vizes zsemle
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- petrezselyem
A gombát zsíron megdinszteltem, majd sóval, darált borssal ízesítettem.
A hagymát és a répákat zsíron kissé megpirítottam, majd felöntöttem vízzel és hozzáadtam sót, szemes borsot, babérlevelet, mustárt, citromhéjat, majd puhára főztem.
A babérlevelet és a borsot kiszedtem belőle, a zöldségeket pedig géppel felaprítottam, majd visszakevertem a levéhez.
Zsírból, cukorból és lisztből barna rántást készítettem, majd apránként hozzáadtam a zöldséglevet és a tejfölt.
Ráöntöttem a gombára és pár percig forraltam.
A zsemlét apró kockákra vágtam és kevés zsíron megpirítottam.
A két tojásból, lisztből, sóból, vízből és petrezselyemből nokedli tésztát készítettem, majd beleforgattam a zsemlekockákat is.
Vizes kanállal lobogó vízbe szaggattam a gombócokat. 15 percig fedő alatt főztem őket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.