Grízes keksz

grizes_keksz.jpg

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 5 dl olaj
  • 20 dkg búzadara
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 ek kakaópor

 

A két tojást alaposan összekevertem a cukorral és a sóval, majd hozzáadtam az összes többi hozzávalót – a kakaópor kivételével.

Félre tettem egy órára, hogy a gríz magába szívja a nedvességet.

Ezután kb. 50 db kis golyót formáltam belőlük. Nagyjából akkorákat, mint egy kicsi dió.

Végül beleforgattam őket a kakaóba.

Sütőpapírral bélelt tepsire tettem a golyókat és egy pohár aljával nagyjából 0,8 cm vastagságúra lapítottam. (Megnőnek sütés közben.)

175 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütöttem őket.