Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg vaj
- 5 dl olaj
- 20 dkg búzadara
- 20 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 3 ek kakaópor
A két tojást alaposan összekevertem a cukorral és a sóval, majd hozzáadtam az összes többi hozzávalót – a kakaópor kivételével.
Félre tettem egy órára, hogy a gríz magába szívja a nedvességet.
Ezután kb. 50 db kis golyót formáltam belőlük. Nagyjából akkorákat, mint egy kicsi dió.
Végül beleforgattam őket a kakaóba.
Sütőpapírral bélelt tepsire tettem a golyókat és egy pohár aljával nagyjából 0,8 cm vastagságúra lapítottam. (Megnőnek sütés közben.)
175 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütöttem őket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.