Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 500g darált háztartási keksz
- 250g + 250g porcukor
- 5 teáskanál kakaó por
- 100g + 200g vaj
- rumaroma
- 3dl + 1dl tej
- 150g + 50g kókuszreszelék
A darált kekszet, 250g porcukrot, a kakaó port, 100g vajat, a rumaromát és 3 dl tejet alaposan összekevertem, majd összegyúrtam. Ebből az adagból két tekercset csináltam.
Egy 30cm x 45cm-es vágódeszkára folpackot feszítettem, ezen nyújtottam ki a massza felét. (Sodrófával csináltam, de leginkább apró cafatokat téptem a széléből és ragasztottam a sarkokhoz. Végül szépen, egyenletesen elsimult, nagyjából 0,5cm vastagon.)
A krémhez habverővel összekevertem 250g porcukrot, 200g vajat, 1dl tejet és 150g kókuszreszeléket. Ennek a felét rásimítottam a kinyújtott kakaós masszára.
A folpack segítségével felcsavartam a tekercset, majd beraktam a hűtőbe.
Amikor már jól kihűlt és összeállt, bekentem rumaromával és kókuszba hengergettem.
A kakaós és a kókuszos massza feléből készítettem ugyanilyen módon egy másik tekercset.
Csak hidegen lehet szépen szeletelni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.