Hozzávalók
- 5 db tojás
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 35 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg darált mogyoró
- 1 kk fahéj
- 10 dkg étcsoki
- díszítésnek darált mogyoró vagy mandula
- A tojásokat a vajjal, cukorral, sóval, vaníliás cukorral, tejszínnel, tejföllel habosra kevertem.
- Egy másik tálban összekevertem a lisztet és a sütőport, majd hozzáadtam a tojásos masszához.
- A mogyorót finomra daráltam és serpenyőben kicsit (csak annyira, hogy érződjön az illata) megpirítottam. Hozzáadtam a fahéjat.
- A kuglóf formát kikentem vajjal és megszórtam a fahéjas mogyoróval.
- A maradék mogyorót a krémhez borítottam, de csak kicsit kevertem meg, hogy márványos legyen.
- 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 60-70 perc alatt készre sütöttem, majd egy rácson hagytam kihűlni.
- A csokit mikróban megolvasztottam. (Az olvasztó fokozatnál is kisebb fokozaton 5-6 perc alatt.)
- A kuglóf tetejére csorgattam az olvasztott csokit és megszórtam mandula szeletekkel.
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr5916322300
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.