Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók a tejberizshez
- 25 dkg rizs
- 1 l tej
- 10 dkg cukor
- 1 rúd fahéj
Hozzávalók a sós karamellához
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
- 1 jó nagy csipet só
A megmosott rizst összekevertem a tejjel és a cukorral, majd beledobtam a fahéj rudat. Felforraltam, utána pedig 25 percig főztem alacsony fokozaton.
A karamellához a cukrot alacsony lángon, állandó kevergetés mellett felolvasztottam. Utána hozzáadtam a vajat – ismét felolvasztottam a kicsit megdermedt keveréket. Végül hozzáadtam a tejszínt is – és ismét felolvasztottam. Végül belekevertem a sót is.
Poharakba rétegeztem a következő módon: karamella, rizs, gyümölcs, karamella.
Hidegen tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.