Sós-karamellás tejberizs

etelfotok_525.jpg

Az eredeti recept innen származik.

Hozzávalók a tejberizshez

  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj

 

Hozzávalók a sós karamellához

  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 1 jó nagy csipet só

 

A megmosott rizst összekevertem a tejjel és a cukorral, majd beledobtam a fahéj rudat. Felforraltam, utána pedig 25 percig főztem alacsony fokozaton.

 

A karamellához a cukrot alacsony lángon, állandó kevergetés mellett felolvasztottam. Utána hozzáadtam a vajat – ismét felolvasztottam a kicsit megdermedt keveréket. Végül hozzáadtam a tejszínt is – és ismét felolvasztottam. Végül belekevertem a sót is.

 

Poharakba rétegeztem a következő módon: karamella, rizs, gyümölcs, karamella.

Hidegen tálaltam.