Az eredeti recept innen származik.
Az eredeti leírás szerint túrós töltelék van benne, de azt lehet helyettesíteni csokikrémmel, lekvárral, dióval, mákkal, gombával, káposztával.
Hozzávalók a tésztához
- 50 dkg liszt
- ½ kocka élesztő
- 2,5 dl tej
- egy csipet só
- 4 dkg cukor
- 10 dkg vaj + a tetejére + a tál kikenéséhez
- 1 tojás
Hozzávalók a túrós töltelékhez
- 25 dkg túró
- 1 citrom leve és héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
A langyos, cukros tejben felfuttattam az élesztőt.
A tészta többi hozzávalójával összedolgoztam. Lágy, de nem ragadós tészta lett a végeredmény. Egy órán át hagytam kelni.
A túrós töltelékhez összekevertem a hozzávalókat.
A tésztát fél centi vastagra nyújtottam és kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggattam belőle.
Egy-egy kör közepébe tölteléket tettem és először batyut, majd gömböt formáztam belőle.
A gömböket vajjal kikent, tűzálló tálba tettem – szorosan egymás mellé. Ismét hagytam fél órán át kelni.
Olvasztott vajjal kentem meg a tetejét, majd 175 fokos sütőben pirosasra sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.