Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók a sertéstokányhoz (3 személyre)
- 50 dkg sertés lapocka
- húsos szalonna ízlés szerint
- zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehér bor
- 1 tk majoránna
- 1 tk pirospaprika
- só
- víz
Hozzávalók a galuskához
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg túró
- 1-2 db tojás
- 1 dl tej
- kapor
- só
A közepes méretű kockákra felvágott vöröshagymát zsíron üvegesre fonnyasztottam, majd ezen megpirítottam a csíkokra vágott lapockát.
Felöntöttem a vízzel és a borral és hozzáadtam a lereszelt fokhagymát, majoránnát, sót, pirospaprikát. Amikor már majdnem puha volt (kb. 45 perc után), hozzáadtam a csíkokra vágott szalonnát is.
Addig főztem, amíg megpuhult és jól besűrűsödött. (Többször is fel kellett öntenem közben vízzel.)
A galuska összes összetevőjét összekevertem. (Lehet, hogy a megadott adagnál több-kevesebb lisztet vesz majd fel.)
Forrásban lévő sós vízbe szaggattam és abban kifőztem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.