Hozzávalók
- 450g finomliszt
- 150g főtt burgonya
- 2dl víz (a burgonya főzővize)
- 1,5tk só
- 1tk cukor
- 150g kovász
- 1 tojás sárgája
- mák vagy szezámmag
A lisztet, a villával összenyomott főtt krumplit, a főzővizet, a sót, a cukrot és a kovászt összedagasztottam. Elég sokára állt össze.
2 órán át langyos helyen kelesztettem, majd három egyenlő részre szedtem és így is hagytam kelni 1 órát.
Három egyforma szálat sodortam és egyszerű fonással elkészítettem a kalács formát, amit alaposan kiolajozott sütőformába fektettem.
Ebben kelesztettem addig, amíg majdnem duplájára kelt. (Illetve sajnos nem kelesztettem ilyen sokáig, ezért repedt szét teljesen sütéskor.)
Közvetlenül a sütés előtt megkentem a tojás sárgájával és rászórtam a mákot.
200 fokra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt készre sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.