Hozzávalók
- 20 dkg kovász
- 50 dkg fehér finomliszt
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg vaj
- 3 dkg cukor
- 1,5 dkg só
- annyi víz, amennyit felvesz
A kovászt, a lisztet, a tejet, a cukrot és a vizet összedagasztottam.
Amikor már jól összeállt, hozzáadtam a sót és a puhára olvasztott vajat. Ezekkel együtt is hosszan dagasztottam.
Egy kiolajozott lábosban – szobahőmérsékleten – hagytam kelni 5 órán át, majd a hűtőbe tettem éjszakára.
Reggel 8 egyforma darabra vágtam a tésztát és felcsavartam a kifliket. (Nagyon vékony, hosszúkás háromszögeket nyújtottam belőle, majd felcsavartam. Úgy hajlítottam, hogy a kicsi, ráhajtott fül kerüljön alulra.)
Sütőpapírral bélelt tepsire tettem a kifliket és szobahőmérsékleten nagyjából 5 óra alatt duplájára kelesztettem őket.
Amikor megkeltek, megkentem a tetejüket vízzel és nagy szemű sót szórtam rájuk.
200 fokra előmelegített, párásított sütőben 10-15 perc alatt megsütöttem őket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.