Hozzávalók
- 12 dkg friss kovász
- 10 dkg tejföl
- 30 dkg BL55 liszt
- 4 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 egész tojás és 1 sárgája
- 5 dkg vaj
- 8 g só
A kovászt összekevertem a tejföllel, majd hozzáadtam a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, és az egész tojást. Ezt simára dagasztottam. Hozzákevertem a sót.
A szobahőmérsékletű vajat négy részletben hozzágyúrtam.
Egy órán át hagytam kelni kiolajozott edényben, majd hajtogattam.
Aztán megint kelt egy órát, aztán hajtogattam.
Végül még egy órát kelt, aztán a hűtőben pihent egy éjszakán át.
Reggel négy részre osztottam, megfontam a kalácsot és 7 órán át hagytam kelni a szobában.
Megkentem a tojássárgával a tetejét, majd a 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütöttem.
Rácson hagytam kihűlni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.