A citromkrém receptje innen származik.
Hozzávalók a korongokhoz
- 20 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg margarin
Hozzávalók a citromkrémehez
- 3 tojás sárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 0,5 dl citromlé
- 12 dkg cukor
- 2 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg vaj
A lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukort és a margarint gyors mozdulatokkal összedolgoztam.
Amikor összeállt a tészta, nejlonzacskóba tettem és a hűtőben tartottam egy napig. (Egy óra is elég neki.)
Kisebb diónyi gömböket formáztam belőlük. A gömböket picit lelapítottam és a közepüket az ujjammal benyomtam.
175 fokra előmelegített sütőben megsütöttem a korongokat. Ahogy elmúlik a tészta fényessége, elkezd barnulni és ekkor már ki is lehet venni a sütőből. (Viszonylag távol kell őket egymástól rakni, mert a sütés során terjeszkednek.)
A citromkrémhez összekevertem a tojások sárgáit, a reszelt héjat, a citromlevet, a cukrot és az étkezési keményítőt, majd lassú tűzön addig főztem, amíg besűrűsödött.
Amikor elkészült, lehúztam a tűzről és belekevertem a vajat.
Amikor a korongok kihűltek, megtöltöttem azokat a citromkrémmel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.