Zserbó korongok
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (kb. 55 darabhoz)
- 60 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál kajszi lekvár
- 5 dkg étcsoki
- 1 tk étolaj
A lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukort és a margarint gyors mozdulatokkal összedolgoztam.
Amikor összeállt a tészta, nejlonzacskóba tettem és a hűtőben tartottam egy napig. (Egy óra is elég neki.)
Kisebb diónyi gömböket formáztam belőlük. A gömböket picit lelapítottam és a közepüket az ujjammal benyomtam.
A lekvárt és a darált diót összekevertem, majd egy kiskanállal a tésztákba nyomott mélyedésekbe töltöttem.
175 fokra előmelegített sütőben megsütöttem a megtöltött korongokat. Ahogy elmúlik a tészta fényessége, elkezd barnulni és ekkor már ki is lehet venni a sütőből. (Viszonylag távol kell őket egymástól rakni, mert a sütés során terjeszkednek.)
Az étcsokit és az olajat gőz fölött összeolvasztottam és egy kiskanál segítségével a kihűlt korongokra csorgattam.