Muszaka
Az eredeti recept innen származik
Hozzávalók
- 3 db kicsi padlizsán
- 3 db nagy krumpli
- 60 dkg darált sertéscomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, fahéj, szerecsendió
- 50 dkg konzerv paradicsom
- 5 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 dl vörösbor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg finomliszt
- 5 dl tej
- olívaolaj
A padlizsánt és a krumplit is fél centiméter vékonyságú karikákra vágtam. (Mindkettőt héjastul.)
Serpenyőben olajon megpuhítottam a padlizsánokat, a krumplikat pedig félpuhára sütöttem.
A krumplikat egy 20x30 cm-es tepsi alján eloszlattam egyenletesen.
A hagymát apró kockákra vágtam és olajon megpuhítottam, majd hozzáadtam a lereszelt fokhagymát.
Hozzáadtam a húst, majd sóztam, borsoztam és megszórtam egy kávéskanálnyi fahéjjal. Hozzáadtam a konzerv és a sűrített paradicsomot is, majd az egészet összefőztem.
A húsos ragut a krumplira simítottam, majd erre kerültek a padlizsán karikák.
A vajat megolvasztottam, majd hozzáadtam a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadtam az előzőleg meglangyosított tejet és fűszereztem sóval, borssal és szerecsendióval. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főztem.
A padlizsán tetejére mertem a besamelt és az egészet 180 fokos sütőben addig sütöttem, amíg szép színt kapott a teteje. (Kb. 40 perc volt.)