Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 25 dkg darált keksz
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl
- 20 dkg natúr joghurt
- 3 db citrom
- pár darab menta levél
- 2 kis tasak (20g) zselatin
A vajat megolvasztottam és összekevertem a darált keksszel, majd az egészet a kapcsos tortaforma (25 cm átmérőjű) aljára nyomkodtam.
A mascarponét, a tejfölt, a joghurtot,10 dkg porcukrot és a 2 db citrom lereszelt héját összekevertem.
A habtejszínt felvertem 10 dkg porcukorral.
A kétféle masszát összeforgattam.
2 db citrom levét kifacsartam, beleszórtam a zselatint és kis lángon feloldottam benne.
3 evőkanál masszát hozzákevertem, majd az egészet összeforgattam.
Rásimítottam a kekszes alapra és hűtőben hagytam megdermedni.
Dermedés után díszítettem citrom karikákkal és menta levelekkel.
Ugyanezt elkészítettem úgy is, hogy kb. 1 kg málnát átpasszíroztam és a krémhez adtam a levél. Továbbá zselatint is adtam még hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.