Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók a piskótához
- 3 db tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez
- 50 dkg túró
- 20 dkg tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 20 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 3 dl habtejszín
Hozzávalók a tetejéhez
- gyümölcs
- 24 g tortazselé
- víz
A piskótához a tojások sárgáját összekevertem a cukorral, a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan hozzáforgattam a tojások habbá vert fehérjéjét.
Vajazott, lisztezett tepsibe (20x30 cm) simítottam és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.
A krémhez a túrót, a tejfölt, a cukrot és a reszelt citromhéjat összekevertem.
A zselatint melegítés mellett feloldottam a vízben és hozzákevertem a túrós masszához.
A habtejszínt felvertem és összeforgattam az előzőekkel, majd rásimítottam a piskótára.
Amikor megdermedt, ráhelyeztem a gyümölcsöket és a tortazselét elkészítettem a tasakon leírtaknak megfelelően.
Hűtőben dermesztettem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.