Memmme

egy csom van cuk

Diós bejgli

 

dsc_0004.JPG

Az eredeti recept innen származik.

 

Hozzávalók 3 db-hoz

a tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • ¼ kocka élesztő
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg zsír
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • ½ dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 dl víz

 

a töltelékhez

  • 40 dkg darált dió
  • 25 dkg kristálycukor
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 2,5 dl víz
  • egy marék mazsola
  • rum vagy rumaroma

 

a kenéshez

  • 1 tojás sárgája és fehérjéje

 

A mazsolát rumba áztattam.

A töltelékhez a vizet felforraltam és felolvasztottam benne a cukrot. Hozzáadtam a diót és a zsemlemorzsát, majd hagytam kihűlni az egészet.

A tésztához a lisztet összekevertem a porcukorral és belemorzsoltam az élesztőt. (Nem kell felfuttatni!) Hozzádolgoztam a vajat, a zsírt, a tojássárgáját, a sót, a habtejszínt és a vizet.

Az egészet hűtőbe tettem egy órára, hogy a kezem melegétől ne kezdjen majd dolgozni az élesztő.

Három egyforma részre osztottam a tésztát – amivel éppen nem dolgoztam, azt visszatettem a hűtőbe – és 20x25 cm-es téglalapokat nyújtottam belőle.

Egy téglalapra rásimítottam a töltelék egyharmadát úgy, hogy a szélein fél centit szabadon hagytam. Megszórtam a tetejét a mazsola egyharmadával.

A tészta széleit behajtottam és a hosszabbik oldalánál fogva feltekertem.

A bejglik tetejét megkentem a tojás sárgájával és 3 órára hidegre tettem – a lépcsőházba.

A bejglik tetejét megkentem a tojás fehérjéjével és egész éjszaka pihentettem a lépcsőházban.

Sütés előtt fogpiszkálóval alaposan megszurkáltam (15 helyen).

180 fokos sütőben készre sütöttem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr3012080323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

ajvár (1) alkohol (1) alma (13) ananász (1) ánizs (1) árpagyöngy (1) aszalt szilva (2) ázsiai (3) bab (3) babka (1) bacon (3) banán (1) barátfüle (1) barhesz (1) bazsalikom (2) befőzés (8) bejgli (4) besamel (2) birsalma (1) bor (2) brownie (2) bukta (1) bulgur (1) búzadara (1) cannelloni (1) cékla (2) cérnametélt (1) chili (3) ciabatta (1) citrom (4) csípős (3) csíra (1) csirke (1) csirkecomb (11) csirkefarhát (1) csirkemáj (1) csirkemell (23) csirkeszárny (2) csoki (17) csusza (1) cukkini (10) curry (1) darált hús (14) darált keksz (1) dió (25) ecet (2) édesburgonya (3) édess (1) édesség (99) egyszerű (56) egytál (15) élesztő (3) eszterházy (1) étcsokoládé (1) fagyasztható (1) fahéj (2) fánk (2) farsang (1) fasírt (1) feketeerdő (1) félbarna (1) feta (4) fokhagyma (2) főzőtejszín (7) francia (1) fűszeres (2) galuska (4) gersli (1) gesztenyemassza (1) gesztenyepüré (2) gnocchi (1) gofri (2) gomba (12) gombóc (2) görög joghurt (2) gőzgombóc (1) gyömbér (4) gyors (27) gyümölcs (7) gyümölcscentrifuga (1) gyümölcszselé (1) gyúrt tészta (1) habtejszín (5) hagyma (1) hagymalekvár (1) hagyományos (1) hal (4) halszósz (2) hamburger (2) harcsa (1) hideg (1) hosszadalmas (5) húsgolyó (1) húskrém (1) húsmentes (5) isler (1) joghurt (3) juhtúró (2) kajszi (1) kakaó (5) kakaóscsiga (2) kakukkfű (1) kalács (3) kapor (1) káposzta (5) karácsony (2) karamella (1) karfiol (2) kecsap (1) kéksajt (1) keksz (7) kelkáposzta (1) kelttészta (18) kence (3) kenyér (12) kevert (1) kifli (3) kígyóuborka (1) kókusz (3) kókuszreszelék (2) kókusztej (2) kolbász (1) könnyű (1) köret (2) körte (3) kovász (15) krémleves (3) krémsajt (1) krinolin (1) krumpli (9) kuglóf (8) kukorica (2) kukoricadara (2) kukorica liszt (1) kuszkusz (4) lángos (1) lasagne (1) lecsó (1) lekvár (18) lencse (1) leveles tészta (5) leves (9) linzer (1) macerás (1) magok (2) magyaros (2) máj (1) májkrém (1) majonéz (2) mák (3) málna (3) mandula (4) mangó (1) maradék (1) mártogatós (1) mascarpone (2) mazsola (3) medvehagyma (6) meggy (14) mértékegységek (1) méz (8) mézeskalács (2) mirelite (4) mogyoró (1) morzsa (1) muffin (12) mustár (6) narancs (4) nokedli (2) nutella (2) nyers (1) olaszos (14) olívabogyó (2) padlizsán (1) padthai (1) palacsinta (4) pangasius (1) paprika (2) paradicsom (10) parmezán (3) patisszon (1) péksütemény (1) perec (1) pirog (1) piskóta (2) pite (7) pizza (5) pogácsa (8) polenta (1) portugál (1) puliszka (1) pulyka (1) pulykamell (2) püré (1) rákóczi (1) rakott (5) rebarbara (1) reggeli (1) répa (2) rétes tészta (4) ribizli (1) ricotta (3) rizottó (3) rizs (9) rizstészta (1) rozmaring (2) sajt (23) sajtkrém (5) sajtszósz (1) sajttorta (1) saláta (9) salsa (2) sárgarépa (6) saslik (1) savanyúkáposzta (1) savanyúság (1) sertés (3) sertéskaraj (2) sertéslapocka (1) sertésmáj (1) sertéstarja (3) sonka (3) sör (2) sörkorcsolya (3) sós (24) spagetti (1) spárga (1) spenót (1) stroganoff (1) sütemény (6) sütés nélkül (6) sütőben (3) sütőtök (7) szalonna (3) száraztészta (1) szendvics (1) szezámmag (2) szilva (3) szósz (3) sztrapacska (1) szűzpecsenye (2) tamarind szósz (2) tarhonya (2) tarja (2) tartósítás (1) teasütemény (1) tejföl (5) teljes kiőrlésű (1) tészta (13) thai (4) tojás (6) tojáskrém (1) tokány (2) tőkehal (1) tökmag (1) töltött (1) tonhal (1) tönkölyliszt (1) töpörtyű (1) torta (13) tortilla (2) tupperware (1) túró (8) uborka (3) vacsora (1) vadas (1) vanília (1) virsli (2) víz (1) vörös áfonya (1) wok (2) zab (2) zabpehely (3) zeller (1) zölborsó (1) zöldbab (1) zöldborsó (2) zöldség (6) zöld paradicsom (1) zselés cukor (1) zsemlegmbóc (1) zserbó (1) zsömle (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása