Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 25 dkg rétes liszt
- 35 dkg finom liszt
- 2 kávéskanál só
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 5 evőkanál olaj
- 2,5 dl tej
- víz
- 4 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 60 dkg virsli
- 1 nagy fej hagyma
- 1 kis pohár tejföl
- só, kömény, bors
- 1 tojás
A hagymát apróra vágtam, megsóztam és olajon megfonnyasztottam. A virslit apró darabokra vágtam (először hosszában négybe, majd nagyjából fél centi vastagságúra) és a hagymával együtt megpirítottam. Borsoztam, köményeztem. Összefőztem a tejföllel, majd lisztet szórtam rá, hogy sűrűbb legyen.
A tésztához összekevertem a kétféle lisztet, a sót, a reszelt sajtot és az olajat. Az élesztőt felfuttattam a langyos cukros tejben, majd hozzáadtam a lisztes keverékhez. Kezdetben nagyon ragadt, de a dagasztás során összeállt. Egy kevés vizet is adtam hozzá. Meleg helyen egy órán át kelesztettem.
A megkelt tésztát fél centi vastagságúra nyújtottam és bögre-átmérőjű korongokat szaggattam belőle, majd tovább nyújtottam nagyjából 2 mm vastagságig.
A korongok egyik felére egy evőkanál tölteléket tettem, majd a tészta másik felét ráhajtottam, rányomkodtam. A párnácskák tetejét megszurkáltam késsel, majd megkentem tojással.
180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.