Memmme

egy csom van cuk

Virslis pirog

etelfotok_467.JPG

Az eredeti recept innen származik.

Hozzávalók

  • 25 dkg rétes liszt
  • 35 dkg finom liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 5 evőkanál olaj
  • 2,5 dl tej
  • víz
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 60 dkg virsli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • só, kömény, bors
  • 1 tojás

 

 

A hagymát apróra vágtam, megsóztam és olajon megfonnyasztottam. A virslit apró darabokra vágtam (először hosszában négybe, majd nagyjából fél centi vastagságúra) és a hagymával együtt megpirítottam. Borsoztam, köményeztem. Összefőztem a tejföllel, majd lisztet szórtam rá, hogy sűrűbb legyen.

A tésztához összekevertem a kétféle lisztet, a sót, a reszelt sajtot és az olajat. Az élesztőt felfuttattam a langyos cukros tejben, majd hozzáadtam a lisztes keverékhez. Kezdetben nagyon ragadt, de a dagasztás során összeállt. Egy kevés vizet is adtam hozzá. Meleg helyen egy órán át kelesztettem.

 

A megkelt tésztát fél centi vastagságúra nyújtottam és bögre-átmérőjű korongokat szaggattam belőle, majd tovább nyújtottam nagyjából 2 mm vastagságig.

A korongok egyik felére egy evőkanál tölteléket tettem, majd a tészta másik felét ráhajtottam, rányomkodtam. A párnácskák tetejét megszurkáltam késsel, majd megkentem tojással.

180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.

A bejegyzés trackback címe:

https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr558223450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

ajvár (1) alkohol (1) alma (13) ananász (1) ánizs (1) árpagyöngy (1) aszalt szilva (2) ázsiai (3) bab (3) babka (1) bacon (3) banán (1) barátfüle (1) barhesz (1) bazsalikom (2) befőzés (8) bejgli (4) besamel (2) birsalma (1) bor (2) brownie (2) bukta (1) bulgur (1) búzadara (1) cannelloni (1) cékla (2) cérnametélt (1) chili (3) ciabatta (1) citrom (4) csípős (3) csíra (1) csirke (1) csirkecomb (11) csirkefarhát (1) csirkemáj (1) csirkemell (23) csirkeszárny (2) csoki (17) csusza (1) cukkini (10) curry (1) darált hús (14) darált keksz (1) dió (25) ecet (2) édesburgonya (3) édess (1) édesség (101) egyszerű (60) egytál (16) élesztő (5) eszterházy (1) étcsokoládé (1) fagyasztható (1) fahéj (2) fánk (2) farsang (1) fasírt (1) feketeerdő (1) félbarna (1) feta (4) fokhagyma (2) főzelék (1) főzőtejszín (7) francia (1) fűszeres (2) galuska (4) gersli (1) gesztenyemassza (1) gesztenyepüré (2) gnocchi (2) gofri (2) gomba (12) gombóc (2) görög joghurt (2) gőzgombóc (1) gyömbér (4) gyors (31) gyümölcs (7) gyümölcscentrifuga (1) gyümölcszselé (1) gyúrt tészta (1) habtejszín (5) hagyma (1) hagymalekvár (1) hagyományos (1) hal (4) halszósz (2) hamburger (2) harcsa (1) hideg (1) hosszadalmas (5) húsgolyó (1) húskrém (1) húsmentes (5) isler (1) joghurt (3) juhtúró (2) kajszi (1) kakaó (6) kakaóscsiga (2) kakukkfű (1) kalács (4) kapor (1) káposzta (7) karácsony (2) karamella (1) karfiol (2) kecsap (1) kéksajt (1) keksz (7) kelkáposzta (1) kelttészta (18) kence (3) kenyér (12) kevert (1) kifli (3) kígyóuborka (1) kókusz (3) kókuszreszelék (2) kókusztej (2) kolbász (1) könnyű (1) köret (2) körte (3) kovász (15) krémleves (3) krémsajt (1) krinolin (1) krumpli (9) kuglóf (8) kukorica (2) kukoricadara (2) kukorica liszt (1) kuszkusz (4) lángos (1) lasagne (1) lecsó (1) lekvár (18) lencse (1) leveles tészta (5) leves (10) linzer (1) macerás (1) magok (2) magyaros (2) máj (1) májkrém (1) majonéz (2) mák (3) málna (3) mandula (4) mangó (1) maradék (1) mártogatós (1) mascarpone (2) mazsola (3) medvehagyma (6) meggy (14) mértékegységek (1) méz (8) mézeskalács (2) mirelite (4) mogyoró (1) morzsa (1) muffin (12) mustár (6) narancs (4) nokedli (2) nutella (2) nyers (1) olaszos (14) olívabogyó (2) padlizsán (1) padthai (1) palacsinta (4) pangasius (1) paprika (2) paradicsom (11) paradicsomlé (1) parmezán (3) patisszon (1) péksütemény (1) perec (1) pirog (1) piskóta (2) pite (7) pizza (5) pogácsa (9) polenta (1) portugál (1) puding (1) puliszka (1) pulyka (1) pulykamell (2) püré (1) rákóczi (1) rakott (5) rebarbara (1) reggeli (1) répa (2) rétes tészta (4) ribizli (1) ricotta (3) rizottó (3) rizs (10) rizstészta (1) rozmaring (2) sajt (24) sajtkrém (5) sajtszósz (1) sajttorta (1) saláta (9) salsa (2) sárgarépa (6) saslik (1) savanyúkáposzta (1) savanyúság (1) sertés (3) sertéscomb (1) sertéskaraj (2) sertéslapocka (1) sertésmáj (1) sertéstarja (3) sonka (3) sör (2) sörkorcsolya (3) sós (26) spagetti (1) spárga (1) spenót (2) stroganoff (1) sütemény (6) sütés nélkül (6) sütőben (3) sütőtök (7) szalonna (3) száraztészta (1) szendvics (1) szezámmag (2) szilva (3) szósz (3) sztrapacska (1) szűzpecsenye (2) tamarind szósz (2) tarhonya (2) tarja (2) tartósítás (1) teasütemény (1) tejberizs (1) tejföl (5) teljes kiőrlésű (1) tészta (14) thai (4) tojás (7) tojáskrém (1) tokány (2) tőkehal (1) tökmag (1) töltött (1) tonhal (1) tönkölyliszt (1) töpörtyű (1) torta (13) tortilla (2) tupperware (1) túró (8) uborka (3) vacsora (1) vadas (1) vanília (2) virsli (2) víz (1) vörös áfonya (1) wok (2) zab (2) zabpehely (3) zeller (1) zölborsó (1) zöldbab (1) zöldborsó (2) zöldség (6) zöld paradicsom (1) zselés cukor (1) zsemlegmbóc (1) zserbó (1) zsömle (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása