Hozzávalók
- 55 dkg búzaliszt
- 6 dkg vaj
- 2 kávéskanál só
- a kockaélesztő
- 3,5 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, majd hozzáadom az olvasztott margarint. A lisztet összekeverem a sóval, majd ráöntöm az élesztős tejet.
Az egészet összegyúrom, néhány percig dagasztom, majd kelni hagyom nagyjából egy órán keresztül.
A tésztát megfelezem és cipókat formázok belőlük. A tetejüket bevágom és megkenem vízzel – ettől lesz ropogós.
Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem és 200 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.