Málnás sajttorta

DSC_0380s.jpg

 

Hozzávalók az aljához

25 dkg zabkeksz darálva

10 dkg dió darálva

10 dkg vaj

 

Hozzávalók a krémhez

2 tojás

3 evőkanál cukor

25 dkg fehércsoki

35 dkg málna

50 dkg mascarpone

30 dkg krémsajt

 

a tetejére

fehércsoki és málna

 

Az aljához valókat összekevertük és egy 26 cm átmérőjű, alaposan kivajazott kapcsos tortaformába jól beledolgoztuk.

A tojások sárgáját kikevertük a cukorral, hozzáadtuk a mascarponét és a krémsajtot. A fehércsokit gőz fölött megolvasztottuk és hozzáadtuk a masszához. Majd a (fagyasztott) málnát is. A tojásfehérjéket kemény habbá vertük és beleforgattuk a krémbe. Az egészet rásimítottuk kekszes alapra.

150 fokra előmelegített sütőben 80 percen át sütöttük.

Amikor kihűlt, lehetett díszíteni reszelt fehér csokival és málnával.

(Hagyni kell hűtőben alaposan megdermedni!)