Hozzávalók az aljához
25 dkg zabkeksz darálva
10 dkg dió darálva
10 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez
2 tojás
3 evőkanál cukor
25 dkg fehércsoki
35 dkg málna
50 dkg mascarpone
30 dkg krémsajt
a tetejére
fehércsoki és málna
Az aljához valókat összekevertük és egy 26 cm átmérőjű, alaposan kivajazott kapcsos tortaformába jól beledolgoztuk.
A tojások sárgáját kikevertük a cukorral, hozzáadtuk a mascarponét és a krémsajtot. A fehércsokit gőz fölött megolvasztottuk és hozzáadtuk a masszához. Majd a (fagyasztott) málnát is. A tojásfehérjéket kemény habbá vertük és beleforgattuk a krémbe. Az egészet rásimítottuk kekszes alapra.
150 fokra előmelegített sütőben 80 percen át sütöttük.
Amikor kihűlt, lehetett díszíteni reszelt fehér csokival és málnával.
(Hagyni kell hűtőben alaposan megdermedni!)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.