Memmme

egy csom van cuk

Almás kuglóf

DSC_0390.JPG

 

Hozzávalók

  • 3 db alma
  • 20 dkg + 3 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 marék mazsola
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csoki és durvára vágott dió a díszítéshez
  • margarin és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Az almákat megpucoltam és vékony (4-5mm) szeletekre vágtam, majd a 3 evőkanál cukorral és kb. 3 dl vízzel puhára főztem.

A cukrot, a tojásokat, a margarint, a fahéjat, a beáztatott mazsolát és a diót összekevertem.

A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát szintén összekevertem, majd apránként az előző masszához dolgoztam. Végül beleforgattam a lecsöpögtetett almát is. Ha túl sűrű a tészta, lehet hozzá tenni az alma főzővizéből.

A kuglófformát kikentem margarinnal és meghintettem zsemlemorzsával. Belecsorgattam a nyers masszát és 160 fokon megsütöttem.

Amikor kihűlt, kiborítottam a kuglófot és olvasztott csokit csurgattam rá, majd dióval meghintettem. (Ha a csoki nem elég híg, margarint lehet hozzákeverni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr215031793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

ajvár (1) alkohol (1) alma (13) ananász (1) ánizs (1) árpagyöngy (1) aszalt szilva (2) ázsiai (3) bab (3) babka (1) bacon (3) banán (1) barátfüle (1) barhesz (1) bazsalikom (2) befőzés (8) bejgli (4) besamel (2) birsalma (1) bor (2) brownie (2) bukta (1) bulgur (1) búzadara (1) cannelloni (1) cékla (2) cérnametélt (1) chili (3) ciabatta (1) citrom (4) csípős (3) csíra (1) csirke (1) csirkecomb (11) csirkefarhát (1) csirkemáj (1) csirkemell (23) csirkeszárny (2) csoki (17) csusza (1) cukkini (10) curry (1) darált hús (14) darált keksz (1) dió (25) ecet (2) édesburgonya (3) édess (1) édesség (100) egyszerű (58) egytál (16) élesztő (5) eszterházy (1) étcsokoládé (1) fagyasztható (1) fahéj (2) fánk (2) farsang (1) fasírt (1) feketeerdő (1) félbarna (1) feta (4) fokhagyma (2) főzelék (1) főzőtejszín (7) francia (1) fűszeres (2) galuska (4) gersli (1) gesztenyemassza (1) gesztenyepüré (2) gnocchi (2) gofri (2) gomba (12) gombóc (2) görög joghurt (2) gőzgombóc (1) gyömbér (4) gyors (29) gyümölcs (7) gyümölcscentrifuga (1) gyümölcszselé (1) gyúrt tészta (1) habtejszín (5) hagyma (1) hagymalekvár (1) hagyományos (1) hal (4) halszósz (2) hamburger (2) harcsa (1) hideg (1) hosszadalmas (5) húsgolyó (1) húskrém (1) húsmentes (5) isler (1) joghurt (3) juhtúró (2) kajszi (1) kakaó (6) kakaóscsiga (2) kakukkfű (1) kalács (4) kapor (1) káposzta (7) karácsony (2) karamella (1) karfiol (2) kecsap (1) kéksajt (1) keksz (7) kelkáposzta (1) kelttészta (18) kence (3) kenyér (12) kevert (1) kifli (3) kígyóuborka (1) kókusz (3) kókuszreszelék (2) kókusztej (2) kolbász (1) könnyű (1) köret (2) körte (3) kovász (15) krémleves (3) krémsajt (1) krinolin (1) krumpli (9) kuglóf (8) kukorica (2) kukoricadara (2) kukorica liszt (1) kuszkusz (4) lángos (1) lasagne (1) lecsó (1) lekvár (18) lencse (1) leveles tészta (5) leves (9) linzer (1) macerás (1) magok (2) magyaros (2) máj (1) májkrém (1) majonéz (2) mák (3) málna (3) mandula (4) mangó (1) maradék (1) mártogatós (1) mascarpone (2) mazsola (3) medvehagyma (6) meggy (14) mértékegységek (1) méz (8) mézeskalács (2) mirelite (4) mogyoró (1) morzsa (1) muffin (12) mustár (6) narancs (4) nokedli (2) nutella (2) nyers (1) olaszos (14) olívabogyó (2) padlizsán (1) padthai (1) palacsinta (4) pangasius (1) paprika (2) paradicsom (11) paradicsomlé (1) parmezán (3) patisszon (1) péksütemény (1) perec (1) pirog (1) piskóta (2) pite (7) pizza (5) pogácsa (9) polenta (1) portugál (1) puliszka (1) pulyka (1) pulykamell (2) püré (1) rákóczi (1) rakott (5) rebarbara (1) reggeli (1) répa (2) rétes tészta (4) ribizli (1) ricotta (3) rizottó (3) rizs (9) rizstészta (1) rozmaring (2) sajt (24) sajtkrém (5) sajtszósz (1) sajttorta (1) saláta (9) salsa (2) sárgarépa (6) saslik (1) savanyúkáposzta (1) savanyúság (1) sertés (3) sertéscomb (1) sertéskaraj (2) sertéslapocka (1) sertésmáj (1) sertéstarja (3) sonka (3) sör (2) sörkorcsolya (3) sós (26) spagetti (1) spárga (1) spenót (2) stroganoff (1) sütemény (6) sütés nélkül (6) sütőben (3) sütőtök (7) szalonna (3) száraztészta (1) szendvics (1) szezámmag (2) szilva (3) szósz (3) sztrapacska (1) szűzpecsenye (2) tamarind szósz (2) tarhonya (2) tarja (2) tartósítás (1) teasütemény (1) tejföl (5) teljes kiőrlésű (1) tészta (14) thai (4) tojás (6) tojáskrém (1) tokány (2) tőkehal (1) tökmag (1) töltött (1) tonhal (1) tönkölyliszt (1) töpörtyű (1) torta (13) tortilla (2) tupperware (1) túró (8) uborka (3) vacsora (1) vadas (1) vanília (1) virsli (2) víz (1) vörös áfonya (1) wok (2) zab (2) zabpehely (3) zeller (1) zölborsó (1) zöldbab (1) zöldborsó (2) zöldség (6) zöld paradicsom (1) zselés cukor (1) zsemlegmbóc (1) zserbó (1) zsömle (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása