Hozzávalók
- 3 db alma
- 20 dkg + 3 evőkanál cukor
- 3 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 marék mazsola
- 10 dkg dió durvára vágva
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- csoki és durvára vágott dió a díszítéshez
- margarin és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
Az almákat megpucoltam és vékony (4-5mm) szeletekre vágtam, majd a 3 evőkanál cukorral és kb. 3 dl vízzel puhára főztem.
A cukrot, a tojásokat, a margarint, a fahéjat, a beáztatott mazsolát és a diót összekevertem.
A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát szintén összekevertem, majd apránként az előző masszához dolgoztam. Végül beleforgattam a lecsöpögtetett almát is. Ha túl sűrű a tészta, lehet hozzá tenni az alma főzővizéből.
A kuglófformát kikentem margarinnal és meghintettem zsemlemorzsával. Belecsorgattam a nyers masszát és 160 fokon megsütöttem.
Amikor kihűlt, kiborítottam a kuglófot és olvasztott csokit csurgattam rá, majd dióval meghintettem. (Ha a csoki nem elég híg, margarint lehet hozzákeverni.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.