Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 + 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 egész tojás + 3 sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál rum
- sűrű lekvár
- dió a díszítéshez
A lisztet és a sütőport alaposanösszekevertem, majd összemorzsoltam a margarinnal. Belekevertem 15 dkg porcukrot és a citromhéjat, majd összegyúrtam a két egész tojással.
A tésztát három egyenlő részre osztottam és az egyik részbe belegyúrtam a rumot és a kakaót.
Az egyik világos lapot nagyjából 20x30 cm-esre nyújtottam és belefektettem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Alaposan megkentem lekvárral. Ezután ugyanígy kinyújtottam a kakaós tésztát is és ráfektettem, majd ezt is megkentem lekvárral.
Végül kinyújtottam a másik világos lapot és a tetejére simítottam. Erre már nem kell lekvár. Alaposan megszurkáltam villával, hogy később ne hólyagosodjon föl. 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütöttem.
Amíg a tészta sült, alaposan összekevertem a három tojássárgáját és a maradék 10 dkg porcukrot.
Amint kivettem a sütőből a tésztát, máris rákentem a mázat és belenyomkodtam a dióbél darabkákat.
A máz kb. egy óra alatt teljesen megszilárdult és már lehetett is szeletelni a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.