Nizzai cukkini

A receptet Drótpostagalamb recepttárának 97. könyvében találtam. (Ennek kapcsán kíváncsi lennék, hogy van-e olyan, akinek az összes könyv megvan. Nekem 296 van belőle, ennyit sikerült egy hét alatt összegyűjtögetni a netről.)
 
Hozzávalók:
  • 3 db cukkíni
  • ½ kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ½ kg paradicsom
  • zsiradék
  • sajt (trappista és parmezán)
  • petrezselyem
  • só és esetleg bors
 
Föltesszük egy lábosban a krumplikat főni.
A hagymát karikákra vágjuk és egy tűzálló tálba/tepsibe tesszük, zsiradékot rakunk rá és 200 fokos sütőben letakarva megfonnyasztjuk. Ez nagyjából fél óra volt.
Ezek után rárétegezzük a szeletekre vágott főtt burgonyát, ezt megsózzuk, ráterítjük a szintén karikákra vágott cukkínit és ezt is megsózzuk. Végül a karikázott paradicsomot is ráfektetjük és ezt is enyhén megszórjuk sóval.
Visszatesszük az edényt a sütőbe, letakarjuk és kb. fél óra alatt átsütjük az egészet.
Ismét kivesszük a sütőből, megszórjuk petrezselyemmel, parmezánnal és trappista sajttal, végül visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy a sajt megsüljön a tetején.