Hétvégi muffin-sorozat 3/2 – Citromos-joghurtos

 

Nem mondanám, hogy túl izgalmas lenne ízügyileg, de könnyen elkészíthető és tetszőlegesen variálható. Én pl. raktam ebbe is zselés cukrot, de el tudom képzelni nagyon sok citrom- és narancshéjjal vagy csoki darabkákkal
 
Hozzávalók 24 darabhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • ½ evőkanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 g natúr joghurt
  • ½ dl citromlé
  • reszelt citromhéj
 
A vajat felhabosítjuk a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és a reszelt héjat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát és összevegyítjük a joghurtos krémmel. A muffin formákat kikenjük zsiradékkal vagy kibéleljük papírral, majd ¾ magasságig beleöntjük a masszát. 175 fokon készre sütjük.