Hétvégi muffin-sorozat 3/2 – Citromos-joghurtos
Nem mondanám, hogy túl izgalmas lenne ízügyileg, de könnyen elkészíthető és tetszőlegesen variálható. Én pl. raktam ebbe is zselés cukrot, de el tudom képzelni nagyon sok citrom- és narancshéjjal vagy csoki darabkákkal
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- ½ evőkanál szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
- 500 g natúr joghurt
- ½ dl citromlé
- reszelt citromhéj
A vajat felhabosítjuk a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és a reszelt héjat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát és összevegyítjük a joghurtos krémmel. A muffin formákat kikenjük zsiradékkal vagy kibéleljük papírral, majd ¾ magasságig beleöntjük a masszát. 175 fokon készre sütjük.
Szólj hozzá!