Hétvégi muffin-sorozat 3/1 – Zselés-cukros

Noémi születésnapjára készült.

Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 18 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • zselés cukor
 
A vajat habosra keverjük a cukorral, a tejjel és a tojásokkal. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukorral. A két keveréket apránként összedolgozzuk.
A formákat kibéleljük muffin papírral, mivel a zselé ragadni fog. A krémet ¾ magasságig belekanalazzuk a formákba és mindegyikbe darabokra vágott cukorkákat rakunk. Nagyjából hatot sütinként.
175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha nem kívánjuk szállítani a kész sütiket, akkor a tetejükre szórhatunk színes tortaszórót. (Állítólag ez a neve. Persze én is tudom, hogy igazából szivárványos egérszar.)
A tetejébe nyomhatunk kis zselét is, de arra figyeljünk, hogy ezt csak akkor tegyük meg, amikor már kissé megkeményedett a tészta (amikor nagyon halovány színe kezd már lenni), különben elsüllyed.
Isten éltessen, Noémi!