Gyümölcsös rakott palacsinta

Rámjött a kutyulhatnék, de időm nem volt, ezért sajnos csak összecsaptam az egészet. Igénytelen, ronda lett, de ha ennek a negatívumnak az abszolút értékét vesszük, képet kaphatunk az ízéről.

A vele járó munkát nem nagyon tudom beleírni ebbe az egyenletbe. Palacsintát kell sütni, gyümölcsöket kell aprítani.
 
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • zsír vagy olaj a sütéshez
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • lekvár
  • gyümölcsök
 
Először is palacsintákat sütünk. Ehhez összekeverjük a tojást, a nagy evőkanál cukrot, a sót és a tejet, majd apránként, csomómentesen hozzáadjuk a lisztet is. A kész tésztát legalább fél órán át állni hagyjuk, majd kisütjük őket.
A gyümölcsöket apróra (!!!) vágjuk. (A képen láthatónál sokkal apróbbra.)
A mascarpone-t, a vaníliás és a csapott evőkanál cukrot simára keverjük.
Miután mindent előkészítettünk, egy tálra fektetjük az első palacsintát és megkenjük vékony rétegben a mascarpone-s krémmel, majd gyümölcsöket szórunk rá. Ráfektetjük a második palacsintát és azt megkenjük lekvárral. És innen kezdődik előröl mindaddig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Én a tetejére is mascarpone-t kentem és megszórtam gyümölccsel, de akár cukorral is lehet, vagy a nagyon édesszájúak csoki öntetet is készíthetnek hozzá.
Nagyon jóllakató és vidám édesség.