Rámjött a kutyulhatnék, de időm nem volt, ezért sajnos csak összecsaptam az egészet. Igénytelen, ronda lett, de ha ennek a negatívumnak az abszolút értékét vesszük, képet kaphatunk az ízéről.
A vele járó munkát nem nagyon tudom beleírni ebbe az egyenletbe. Palacsintát kell sütni, gyümölcsöket kell aprítani.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 nagy evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 4 dl tej
- 20 dkg liszt
- zsír vagy olaj a sütéshez
- 25 dkg mascarpone
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csapott evőkanál cukor
- lekvár
- gyümölcsök
Először is palacsintákat sütünk. Ehhez összekeverjük a tojást, a nagy evőkanál cukrot, a sót és a tejet, majd apránként, csomómentesen hozzáadjuk a lisztet is. A kész tésztát legalább fél órán át állni hagyjuk, majd kisütjük őket.
A gyümölcsöket apróra (!!!) vágjuk. (A képen láthatónál sokkal apróbbra.)
A mascarpone-t, a vaníliás és a csapott evőkanál cukrot simára keverjük.
Miután mindent előkészítettünk, egy tálra fektetjük az első palacsintát és megkenjük vékony rétegben a mascarpone-s krémmel, majd gyümölcsöket szórunk rá. Ráfektetjük a második palacsintát és azt megkenjük lekvárral. És innen kezdődik előröl mindaddig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Én a tetejére is mascarpone-t kentem és megszórtam gyümölccsel, de akár cukorral is lehet, vagy a nagyon édesszájúak csoki öntetet is készíthetnek hozzá.
Nagyon jóllakató és vidám édesség.
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr791690983
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.