Memmme

egy csom van cuk

Gyümölcsös rakott palacsinta

Rámjött a kutyulhatnék, de időm nem volt, ezért sajnos csak összecsaptam az egészet. Igénytelen, ronda lett, de ha ennek a negatívumnak az abszolút értékét vesszük, képet kaphatunk az ízéről.

A vele járó munkát nem nagyon tudom beleírni ebbe az egyenletbe. Palacsintát kell sütni, gyümölcsöket kell aprítani.
 
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • zsír vagy olaj a sütéshez
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • lekvár
  • gyümölcsök
 
Először is palacsintákat sütünk. Ehhez összekeverjük a tojást, a nagy evőkanál cukrot, a sót és a tejet, majd apránként, csomómentesen hozzáadjuk a lisztet is. A kész tésztát legalább fél órán át állni hagyjuk, majd kisütjük őket.
A gyümölcsöket apróra (!!!) vágjuk. (A képen láthatónál sokkal apróbbra.)
A mascarpone-t, a vaníliás és a csapott evőkanál cukrot simára keverjük.
Miután mindent előkészítettünk, egy tálra fektetjük az első palacsintát és megkenjük vékony rétegben a mascarpone-s krémmel, majd gyümölcsöket szórunk rá. Ráfektetjük a második palacsintát és azt megkenjük lekvárral. És innen kezdődik előröl mindaddig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Én a tetejére is mascarpone-t kentem és megszórtam gyümölccsel, de akár cukorral is lehet, vagy a nagyon édesszájúak csoki öntetet is készíthetnek hozzá.
Nagyon jóllakató és vidám édesség.

A bejegyzés trackback címe:

https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr791690983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

ajvár (1) alkohol (1) alma (13) ananász (1) ánizs (1) árpagyöngy (1) aszalt szilva (2) ázsiai (3) bab (3) babka (1) bacon (3) banán (1) barátfüle (1) barhesz (1) bazsalikom (2) befőzés (8) bejgli (4) besamel (2) birsalma (1) bor (2) brownie (2) bukta (1) bulgur (1) búzadara (1) cannelloni (1) cékla (2) cérnametélt (1) chili (3) ciabatta (1) citrom (4) csípős (3) csíra (1) csirke (1) csirkecomb (11) csirkefarhát (1) csirkemáj (1) csirkemell (23) csirkeszárny (2) csoki (17) csusza (1) cukkini (10) curry (1) darált hús (14) darált keksz (1) dió (25) ecet (2) édesburgonya (3) édess (1) édesség (100) egyszerű (58) egytál (16) élesztő (5) eszterházy (1) étcsokoládé (1) fagyasztható (1) fahéj (2) fánk (2) farsang (1) fasírt (1) feketeerdő (1) félbarna (1) feta (4) fokhagyma (2) főzelék (1) főzőtejszín (7) francia (1) fűszeres (2) galuska (4) gersli (1) gesztenyemassza (1) gesztenyepüré (2) gnocchi (2) gofri (2) gomba (12) gombóc (2) görög joghurt (2) gőzgombóc (1) gyömbér (4) gyors (29) gyümölcs (7) gyümölcscentrifuga (1) gyümölcszselé (1) gyúrt tészta (1) habtejszín (5) hagyma (1) hagymalekvár (1) hagyományos (1) hal (4) halszósz (2) hamburger (2) harcsa (1) hideg (1) hosszadalmas (5) húsgolyó (1) húskrém (1) húsmentes (5) isler (1) joghurt (3) juhtúró (2) kajszi (1) kakaó (6) kakaóscsiga (2) kakukkfű (1) kalács (4) kapor (1) káposzta (7) karácsony (2) karamella (1) karfiol (2) kecsap (1) kéksajt (1) keksz (7) kelkáposzta (1) kelttészta (18) kence (3) kenyér (12) kevert (1) kifli (3) kígyóuborka (1) kókusz (3) kókuszreszelék (2) kókusztej (2) kolbász (1) könnyű (1) köret (2) körte (3) kovász (15) krémleves (3) krémsajt (1) krinolin (1) krumpli (9) kuglóf (8) kukorica (2) kukoricadara (2) kukorica liszt (1) kuszkusz (4) lángos (1) lasagne (1) lecsó (1) lekvár (18) lencse (1) leveles tészta (5) leves (9) linzer (1) macerás (1) magok (2) magyaros (2) máj (1) májkrém (1) majonéz (2) mák (3) málna (3) mandula (4) mangó (1) maradék (1) mártogatós (1) mascarpone (2) mazsola (3) medvehagyma (6) meggy (14) mértékegységek (1) méz (8) mézeskalács (2) mirelite (4) mogyoró (1) morzsa (1) muffin (12) mustár (6) narancs (4) nokedli (2) nutella (2) nyers (1) olaszos (14) olívabogyó (2) padlizsán (1) padthai (1) palacsinta (4) pangasius (1) paprika (2) paradicsom (11) paradicsomlé (1) parmezán (3) patisszon (1) péksütemény (1) perec (1) pirog (1) piskóta (2) pite (7) pizza (5) pogácsa (9) polenta (1) portugál (1) puliszka (1) pulyka (1) pulykamell (2) püré (1) rákóczi (1) rakott (5) rebarbara (1) reggeli (1) répa (2) rétes tészta (4) ribizli (1) ricotta (3) rizottó (3) rizs (9) rizstészta (1) rozmaring (2) sajt (24) sajtkrém (5) sajtszósz (1) sajttorta (1) saláta (9) salsa (2) sárgarépa (6) saslik (1) savanyúkáposzta (1) savanyúság (1) sertés (3) sertéscomb (1) sertéskaraj (2) sertéslapocka (1) sertésmáj (1) sertéstarja (3) sonka (3) sör (2) sörkorcsolya (3) sós (26) spagetti (1) spárga (1) spenót (2) stroganoff (1) sütemény (6) sütés nélkül (6) sütőben (3) sütőtök (7) szalonna (3) száraztészta (1) szendvics (1) szezámmag (2) szilva (3) szósz (3) sztrapacska (1) szűzpecsenye (2) tamarind szósz (2) tarhonya (2) tarja (2) tartósítás (1) teasütemény (1) tejföl (5) teljes kiőrlésű (1) tészta (14) thai (4) tojás (6) tojáskrém (1) tokány (2) tőkehal (1) tökmag (1) töltött (1) tonhal (1) tönkölyliszt (1) töpörtyű (1) torta (13) tortilla (2) tupperware (1) túró (8) uborka (3) vacsora (1) vadas (1) vanília (1) virsli (2) víz (1) vörös áfonya (1) wok (2) zab (2) zabpehely (3) zeller (1) zölborsó (1) zöldbab (1) zöldborsó (2) zöldség (6) zöld paradicsom (1) zselés cukor (1) zsemlegmbóc (1) zserbó (1) zsömle (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása