És valóban: mire elkészült a mézes-diós török rétes, az egész konyha ragadt. Ez már csak azért sem csoda, mert másfél-két óra volt mire elkészült és rengeteg méz meg cukor kellett hozzá.
hozzávalók:
- 30 dkg margarin
- 50 dkg dió
- 2 kk. őrölt fahéj
- 1 egész citrom
- 16-20 db réteslap
- 20 dkg cukor
- 15 dkg méz
- citromfű a díszítéshez
- 2,5 dl víz
- egy 25x30 cm-es nem zománcos tepsi (amiben nyugodtan lehet vagdosni)
A tepsit kikenjük margarinnal, majd belefektetjük az első réteg réteslapot.
Jól megkenjük margarinnal és ráteszünk még 3 réteg lapot, mindegyiket alaposan megkenjük. Most 4 réteg van a tepsi alján.
Erre vékony rétegben fahéjas diót szórunk, majd mehet rá még 2 réteg lap. Ezeket is jól meg kell kenni. Erre ismét dió jön, és folytatjuk a rétegezést, amíg az összetevők el nem fogynak. A tetejére ismét 4 réteslap kerül.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük aztán 12 kockára, majd 24 háromszögre vágjuk.
Tálaláskor kiszedjük a háromszögeket egy szép tálra és citromfűvel díszítjük.
Más nem marad hátra, mint a ragacsos szirupot és a margarint lesuvickolni az eszközökről és a munkalapról.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.