A halk rém
Ismét egy vendégvárós recept, mert hát várunk egyet délutánra.
A halkrém kenyérre is kenhető, illetve tölthető vele uborka, főtt tojás és paradicsom is. Én magában is nagyon szeretem, de azért az ily módon történő nagymennyiségű fogyasztását nem ajánlom a halolaj futtató hatása miatt.
Elkészítése igen egyszerű és alapanyagigénye is kicsi.
Hozzávalók:
- 2 doboz olajos hal
- 1 nagy evőkanál margarin
- kecsap, mustár
- 1 picike fej hagyma
- citromlé
- só
elkészítés:
A halról lecsorgatom az olaj nagy részét. Fontos, hogy ne legyen se túl száraz, se túl tocsogós. Életem eddigi legjobb halkonzervje a képen látható, amit a Lidl-ben vettem. Finom, megfelelően olajos, talán csak egy cseppet sótlan, de ez javítható hiba.
Tehát a halat kiborítom egy keverőtálba, hozzáadom a margarint és jó alaposan elkeverem. Erre a kenhetőség és a lágy íz miatt van szükség.
Hozzákeverek még egy kávéskanálnyi mustárt, jó sok kecsapot (ez adja a színét), pici citromlevet és nagyon apróra vágott hagymát.
Majd esetleg megsózom.
És kész.
Szólj hozzá!