A halk rém

 

Ismét egy vendégvárós recept, mert hát várunk egyet délutánra.

A halkrém kenyérre is kenhető, illetve tölthető vele uborka, főtt tojás és paradicsom is. Én magában is nagyon szeretem, de azért az ily módon történő nagymennyiségű fogyasztását nem ajánlom a halolaj futtató hatása miatt.

Elkészítése igen egyszerű és alapanyagigénye is kicsi.

 

Hozzávalók:

  • 2 doboz olajos hal
  • 1 nagy evőkanál margarin
  • kecsap, mustár
  • 1 picike fej hagyma
  • citromlé
 
elkészítés:
 
A halról lecsorgatom az olaj nagy részét. Fontos, hogy ne legyen se túl száraz, se túl tocsogós. Életem eddigi legjobb halkonzervje a képen látható, amit a Lidl-ben vettem. Finom, megfelelően olajos, talán csak egy cseppet sótlan, de ez javítható hiba.
Tehát a halat kiborítom egy keverőtálba, hozzáadom a margarint és jó alaposan elkeverem. Erre a kenhetőség és a lágy íz miatt van szükség.
Hozzákeverek még egy kávéskanálnyi mustárt, jó sok kecsapot (ez adja a színét), pici citromlevet és nagyon apróra vágott hagymát.
Majd esetleg megsózom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
És kész.