Vega töltött gomba

Ismét egy nagyböjti pénteki ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók:
  • tölteni való gombafejek
  • zsömle
  • tojás
  • hagyma
  • uborka
  • kukorica
  • sajt
  • fűszerek
  • zsiradék
 
A gombákat megpucoljuk, tönkjüket kitörjük (ha szép, apróra vágjuk és belekeverjük a töltelékbe).
A zsömlét beáztatjuk, amikor megpuhult, kinyomkodjuk belőle a vizet, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, kukoricát, a kockázott uborkát és a fűszereket.
Egy tepsit margarinnal kikenünk, de csak vékonyan, mert a gomba sok levet fog ereszteni.
A gombafejeket kissé púposan megtöltjük a töltelékkel, belefektetjük a tepsibe és sajttal megszórjuk. A tepsit alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben nagyjából fél órán át puhítjuk a töltött gombafejeket.
Eztán levesszük az alufóliát és újabb fél órán át hagyjuk a sütőben sülni a gombákat, mígnem a sajt aranybarnára sül a tetején.
Zöldségkörettel és/vagy majonéz vagy tartármártással tálaljuk.