Ismét egy nagyböjti pénteki ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók:
- tölteni való gombafejek
- zsömle
- tojás
- hagyma
- uborka
- kukorica
- sajt
- fűszerek
- zsiradék
A gombákat megpucoljuk, tönkjüket kitörjük (ha szép, apróra vágjuk és belekeverjük a töltelékbe).
A zsömlét beáztatjuk, amikor megpuhult, kinyomkodjuk belőle a vizet, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, kukoricát, a kockázott uborkát és a fűszereket.
Egy tepsit margarinnal kikenünk, de csak vékonyan, mert a gomba sok levet fog ereszteni.
A gombafejeket kissé púposan megtöltjük a töltelékkel, belefektetjük a tepsibe és sajttal megszórjuk. A tepsit alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben nagyjából fél órán át puhítjuk a töltött gombafejeket.
Eztán levesszük az alufóliát és újabb fél órán át hagyjuk a sütőben sülni a gombákat, mígnem a sajt aranybarnára sül a tetején.
Zöldségkörettel és/vagy majonéz vagy tartármártással tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr511854120
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.