Fűszeres keksz
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 5 dkg méz
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 db tojás
- 30 dkg liszt
- ¼ kk szódabikarbóna
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk őrölt gyömbér
- ¼ kk őrölt fehérbors
A vajat és a mézet megolvasztottam, majd hozzákevertem a cukrot és a tojást.
A lisztet, a fűszereket és a szódabikarbónát is elkevertem, majd a folyékony masszával összedolgoztam.
Fóliába csomagolva egy órára a hűtőszekrénybe tettem.
Lisztezett deszkán 4 mm vastagságúra nyújtottam és egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam, majd jó mélyen belenyomtam a sütipecséteket.
Az elkészült darabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem és visszahűtöttem (hűtőben vagy teraszon).
Végül 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 6 perc alatt készre sütöttem.