- Hozzávalók
- karfiol
- só
- zsemlemorzsa
- zsír
- tejföl
- trappista sajt
A karfiolt rózsáira szedtem és forró, sós vízben pár perc alatt félpuhára főztem.
Közben a zsemlemorzsát egy serpenyőben kevés zsíron megpirítottam.
A leszűrt karfiolt és a pirított zsemlemorzsát összeforgattam úgy, hogy a karfiol minden részét befedte a morzsa.
Egy tepsit kikentem vékonyan zsírral és beleborítottam a morzsás karfiolt. A tetejére tejfölt csöpögtettem (ebbe lehetett volna sót és fokhagymát is tenni) és megszórtam reszelt sajttal.
Az egészet 200 fokos sütőben addig sütöttem, amíg elkezdett színeződni a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.