Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 2 dl tönkölybúzaliszt
- 1,5 dl rozsliszt
- 1,5 dl búzakorpa
- 2,5 dl szezámmag és napraforgó mag keveréke
- 0,5 dl mák
- 2 csapott kk. só
- 1 tasak sütőpor
- 1 dl olaj
- 2 dl víz
A kétféle lisztet, a búzakorpát, a magokat, a sót és a sütőport összekevertem.
Hozzáadtam az olajat és a vizet, majd alaposan összedolgoztam.
Fél órán át hagytam állni.
A masszát kétfelé választottam és mindkettőt – sütőpapír között – 30x30 cm-esre nyújtottam. Ezek után felszeleteltem egy hosszú késsel. (Vágni nem lehet, helyette bele kell nyomni a kést.)
Két külön tepsire tettem a kinyújtott masszát és 175 fokra előmelegített sütőben kétszer 15 percig sütöttem. (Egyszerre tettem be a két tepsit és 15 perc után megcseréltem azokat.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.