Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók 22 darabhoz
- 8 dkg méz
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zúzott zabpehely
- 20 dkg rétesliszt
- 5 dkg cukor
- 1 csapott kk szódabikarbóna
- 1 csapott kk őrölt fahéj
- 1 marék kókuszreszelék
- 2 marék durvára vágott dió
- kevés víz
A margarint és a mézet együtt megolvasztottam.
A víz kivételével az összes többi alkotóelemet összekevertem, majd ráöntöttem a méz-margarin együttest. Végül annyi (kb. fél dl) vizet adtam hozzá, hogy dió nagyságú golyókat lehetett formálni a masszából.
Szilikonos sütőlapra raktam a golyókat és egy evőkanállal lelapítottam.
175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.
Amikor kivettem, még puha volt – kellett neki jó néhány óra, amíg igazán megszilárdult.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.