Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 3 dkg élesztő por
- 3 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- só
- olaj a sütéshez
A lisztet alaposan összekevertem az élesztő porral, majd hozzáadtam a többi összetevőt is, és alaposan összekevertem. (Sót természetesen ízlés szerint keverünk hozzá, én nagyjából 2 csapott kávéskanálnyit használtam.
Langyos helyen nagyjából ¾ órát kelesztettem, utána 8 egyenlő részre osztottam a tésztát.
Serpenyőben olajat forraltam. A tésztát kör alakúra kihúztam és kisütöttem a zubogó olajban, majd zsírpapíron lecsöpögtettem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.