A következő felsorolás is egy régi, kb. 30 évvel ezelőtti főzőcskézős újságból való. Ezt elsősorban az evőkanál mérete miatt érdemes figyelembe venni.
1 púpozott evőkanál liszt – 2 dkg
1 csapott evőkanál liszt – 1,5 dkg
1 liter liszt – 65 dkg
1 evőkanál zsemlemorzsa – 1,2 dkg
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa – 1,8 dkg
1 csapott evőkanál búzadara – 2 dkg
1 csapott evőkanál só – 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál só – 2 dkg
1 csapott teáskanál só – 1 dkg
1 csapott evőkanál cukor – 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál cukor – 2 dkg
1 evőkanál olaj – 1,5 dkg
1 evőkanál vaj – 2,5 dkg
1 evőkanál zsír – 2,5 dkg
1 diónyi vaj – 2 dkg
1 diónyi zsír – 2 dkg
1 teáscsésze – 2 dl
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.