Sós-sajtos pogácsa
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 + 5 dkg trappista sajt
- 12,5 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2 db egész tojás és 1 db sárgája
- ½ db élesztő
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 1 ek só
Az élesztőt felfuttattam a langyos cukros tejben és összekevertem a liszttel. A margarint és a zsírt megolvasztottam és hozzáadtam a liszthez. Összegyúrtam a 15 dkg reszelt sajttal, a két egész tojással és a sóval. A tésztát egy órán át hagytam kelni szobahőmérsékleten.
Egy centiméter vastagsgúra nyújtottam a tésztát és két centiméter átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggattam. Megkentem a tetejüket a tojás sárgájával és megszórtam a maradék reszelt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.
Az eredeti recept innen származik: http://www.mindmegette.hu/apro-sajtos-pogacsa.recept