Omlós vajas keksz
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj (jó zsíros)
- esetleg 1 evőkanál kakaópor
Összegyúrjuk a hozzávalókat. A vaj legyen olvadt, már-már folyós. Ha kakaósat is szeretnénk készíteni, akkor a tészta feléhez keverjük hozzá az egy evőkanálnyi kakaóport. Nagyjából fél órán át hagyjuk pihenni a tésztát – én folpackba csomagoltam.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk fél centi vastagságúra és kiszaggatjuk a kekszeket. Nem kell megijedni, nagyon törik a tészta. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kekszeket. 9-10 percig sütjük. Még azelőtt kell kivenni, mielőtt barnulni kezdene. Amikor kivesszük a sütőből, még puha a tészta, de néhány percen belül megkeményedik.
80 darab 4,5 cm átmérőjű keksz lett ebből az adagból.
(A recept valamely női újság lapjairól származik.)