Gerinc á la Bakos

Nagyon finom vendégváró/családi hideg/meleg étel.
Még egyszer sem készítettem én, de Anyukám már nagyon gyakorlott benne.
Tehát az ő elmondása és lektorálása alapján:
 
Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell
  • 25 dkg (1 csomag) bacon
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • só, bors, petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • őzgerinc forma
 
A csirkét felkockázzuk nagyjából 2x2 cm-es darabokra.
Összekeverjük a sajtot, 4 evőkanál tejfölt, a lisztet, a tojást és a fűszereket, majd hozzáadjuk a felaprózott csirkét.
Az őzgerincet kivajazzuk és megszórjuk morzsával. A szalonna csíkokat keresztbe belefektetjük olyan módon, hogy kétoldalt kilógjanak. Így később ezt hajtjuk majd rá a töltelékre.
Erre ráöntjük a csirkehúsos masszát, majd ráhajtjuk a szalonnát, és keresztbe is fektetünk egyet. A maradék tejföllel megkenjük.
200 fokra előmelegített sütőben nagyjából egy óra alatt megsütjük.
Miután kihűlt, könnyedén kiborítjuk a formából, hűtés után pedig szeleteljük.
Azonban arra ügyeljünk, hogy csak hidegen szeletelhető szépen!